stadsstranden_banner

Paviljoen van de Dame GESLOTEN (Paterswolde / Groningen)

stadsstranden

Update: Paviljoen van de Dame wordt binnenkort Loetje. De eigenaar heeft besloten er mee te stoppen.
Paviljoen van de Dame was een luxe beachclub en restaurant aan het mooie Paterswoldsemeer in Paterswolde, Groningen. Een unieke locatie met internationale allure, een sprankelende sfeer en buitengewoon fantastisch eten. Wat opviel aan Paviljoen van De Dame is bouwstijl, waarin veel liefde zichtbaar is voor architectuur. Aan de oevers van het Paterswoldsemeer staat het pand. Het is 1200 vierkante meter groot, gestoken in een hypermodern architectonisch jasje en gebouwd op een toplocatie in Groningen. Liefhebbers noemden haar liefkozend… de Dame.

Keuken van Paviljoen van de Dame

Het restaurant vormde het bruisende hart van De Dame, met zicht op haar Chef en zijn equipe. Je kon er à la carte lunchen of dineren van een zeer diverse menukaart. Genieten van een mooie saté van de haas of een entrecote tot oesters of verschillende bereidingen van verse kreeft. Of een uitstapje naar Azië maken met de uitgebreide sushikaart. Voor gezelschappen van 16 personen en meer was er een speciaal keuzemenu samengesteld.

paviljoen van de dame

Ook de wijnkaart van Paviljoen van de Dame bood een verscheidenheid aan keuze. Met zorg was er een mooie selectie wit, rood, rosé, maar ook non-alcoholische wijn samengesteld die je per glas kon bestellen. Dat gold ook voor de mooie selectie van cava’s, champagnes en ook non-alcoholische bubbels. Daarnaast was er een uitgebreide kaart met wijnen die je per fles kon bestellen.

De Dame had een Nederlands/Franse keuken met een Aziatisch tintje.
Bij de Dame was er ook de mogelijkheid om de heerlijke sushi af te halen. Zodat je thuis kon genieten van het heerlijke ‘vleugje Azië’ van Paviljoen van de Dame.

 

Loungeboot

Het was natuurlijk al goed toeven op het schitterende terras, maar soms snak je naar nét dat beetje meer luxe en comfort in een unieke setting.

Voor diegenen stelde De Dame haar prachtige Loungeboot beschikbaar ter verhuur. Zij bood je gelegenheid om met een gezelschap van maximaal 12 personen de sfeer te komen proeven van alle bedrijvigheid op het Paterswoldsemeer. Een vaarbewijs was hiervoor geen vereiste.

Lobster Monday

Tenslotte stond iedere maandag van 17.00 uur tot 22.00 uur het Paviljoen van de Dame in het teken van een delicatesse: Kreeft. Maandag was dan ook Lobster Monday gedoopt bij het Paviljoen van de Dame. Voor 25 euro werd een heerlijke gehele kreeft geserveerd met heerlijke geselecteerde wijnen.

Details

Adres:
Paviljoen van de Dame
Groningerweg 19a
9765 TA Paterswolde

Menu:

Seizoen:
Permanent gesloten

Openingstijden:
Permanent gesloten

Website:

Twitter:

Facebook:

Instagram:


Bekijk ook:
Paterswoldsemeer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags: , , , , , , , ,