stadsstranden_banner

Pont 13 (Amsterdam)

stadsstranden

Pont13 is gebouwd in 1927 als stoompont en werd in 1956 verbouwd tot dieselelektrische veerpont. Na jaren dienst te hebben gedaan voor het vervoer van voetgangers en motorvoertuigen over het IJ is hij verkocht door het GVB en werd gebruikt voor vrachttransport richting IJburg. Na de uitdiensttreding werd Pont 13 als ‘oud ijzer’ aangeboden in Zaandam. Gered van de sloop is de veerpont sinds 2005 in een stoer en succesvol horeca concept gehesen en heeft sinds 2010 een definitieve ligplaats aan de Haparandadam in de Westelijke Houthavens.

Genieten aan het water bij Pont 13

Pont13 heeft een robuuste en vooral gezellige uitstraling waar de service heerlijk ongedwongen, vrolijk en relaxed is. Op de heuse houtskoolgrill worden dagverse vlees- en visgerechten bereid. Zowel binnen als op het grote terras kun je genieten van diverse hapjes, heerlijke speciaalbieren, lekkere wijnen of gewoon een goede kop koffie. Een eigen aanlegsteiger zorgt ervoor dat je ook met een bootje makkelijk bij ons aan kunt leggen.

pont 13Pont13 is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend voor koffie, lunch, borrel en diner. Een vergadering of presentatie tot 10 personen? Huur dan de voormalige machinekamer benedendeks. Tevens is de Pont volledig af te huren voor besloten evenementen zoals verjaardags- en bedrijfsdiners en/of feesten. Tot slot kun je bij Pont 13 in het huwelijksbootje stappen daar het een officiële trouwlocatie is. Maak het compleet met een diner en feest tot 150 gasten.

Eten en drinken

Pont 13 is geopend voor zowel lunch, borrel, als diner. Bekijk alvast onze lunch- en borrelkaart of dinerkaart. Informeer ook naar het wisselend 2- of 3-gangen Pontmenu. Met een groter (10+) gezelschap eten? Dat is ook mogelijk en Pont 13 stemt dan graag een passend menu met je af.
Pont to-go of ‘over boord’. Lekker aan het varen of gewoon zin om thuis te eten? Geen probleem! Bijna al onze gerechten kunnen ‘to-go’ worden meegenomen. Pont 13 beschikt over genoeg aanlegplekken dus vaar gerust eens langs.

Sloep huren

Pont 13 doet sinds kort ook aan een stukje marketing van Amsterdam. En wel op een hele gave sloep. Pont 13 kan dan weliswaar niet meer zelfstandig varen. Maar er is wel een alternatief. Pont 13 verzorgt graag jouw boottocht. Denk bijvoorbeeld aan een sloep voor ruim 30 personen inclusief schipper.
Wat dacht je van een tochtje door de grachten met collega’s onder het genot van een koud drankje? Of je ergens laten ophalen per boot voor een etentje met vrienden of familie bij Pont 13?

pont 13

Bereikbaarheid

Pont 13 is goed te bereiken met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Voor de deur is ruim voldoende parkeergelegenheid. Let wel op: van ma – za tussen 9:00 – 00:00 is het betaald parkeren. Een eigen aanlegsteiger maakt het mogelijk om ook per boot bij ons aan te meren. Voor vragen neem gerust contact met ons op.

Details

Adres:
Pont 13 Eten & Drinken
Haparandadam 50
1013 AK Amsterdam
+31 20 770 27 22

Parkeren:
Er is voldoende parkeerruimte voor Pont13. Er is betaald parkeren van 9.00 tot 0.00. Het parkeertarief is  €3 per uur. Gebruik voor Parkmobile code 18409.

Menu:
Lunch
Diner

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag geopend vanaf 12:00u.

Website:
https://www.pont13.nl/

Twitter:
https://twitter.com/pont13

Facebook:
https://www.facebook.com/pont13/

Instagram:
https://www.instagram.com/pont_13/

Bekijk ook:
Het IJ

Tags: , , , , , ,