stadsstranden_banner

REM Eiland (Amsterdam)

stadsstranden

REM Eiland is een voormalig zendplatform uit de Noordzee wat omgevormd is tot een restaurant en rooftopbar in de Houthavens in Amsterdam. Vroeger had het REM Eiland de functie om een beleving te creëren. Als broadcast platform zorgde het ervoor dat miljoenen kijkers genoten van de eerste commerciële tv-programma’s. Het was een rebelse piratenzender die met TV Noordzee een groot publiek wist te bereiken. Tegenwoordig heeft REM Eiland nog steeds die belevende functie, maar dit keer als modern restaurant. Door de stoere en industriële elementen van het voormalige broadcast platform en het verbluffende uitzicht geeft het de bezoeker een geheel nieuwe ervaring waar je niet omheen kunt. Eten en drinken bij REM Eiland is dan ook niet zomaar een beleving, het is een beleving met een verhaal.

REM Eiland biedt nog vele andere mogelijkheden. Voor een besloten diner of vergadering hebben wij Studio REM. Iets bijzonders te vieren? Informeer dan naar de Captain’s Table of de bar op dek 2.

rem eiland

Studio REM

Studio REM is de voormalige zendkamer van het REM Eiland en heeft een waanzinnig uitzicht over zowel de haven als de stad Amsterdam. Stel je voor, een inspirerende vergadering of presentatie in de ruimte waar vroeger alle uitzendingen vandaan kwamen. Liever dineren in privésferen? Ook dat is mogelijk met een gezelschap tot 26 personen én met een prachtig uitzicht.
Deze unieke en multifunctionele ruimte met de nodige audiovisuele middelen heeft de echte wauw-factor.

Captain’s Table

Ga je voor een bijzondere dinerervaring? Dan is de Captain’s Table wellicht iets voor jou. Deze prachtig gedekte tafel bevindt zich op Dek 2 en geeft een kijkje in de open keuken. Je voelt je een ware ‘Captain’ in deze setting. Reserveer deze tafel voor maximaal 10 personen en geniet van een menu speciaal samengesteld door de chef.

rem eiland

Bar dek 2

Bij binnenkomst op dek 2 bevindt zich de bar. Het barmeubel zelf is gemaakt van de resten van een voormalig stalen elektriciteitshuisje. Een prima plek voor een gezellige borrel of een drankje voordat je aan tafel gaat. Heb je iets te vieren met een groter gezelschap? Het bargedeelte is tevens af te huren en biedt plaats aan maximaal 50 personen.

Rooftop bar

Bovenop het restaurant heeft REM Eiland een spectaculaire rooftop bar. Met een volledig uitgeruste bar en plek voor maximaal 60 personen hoog boven het water geniet je hier van een bijna 360 graden uitzicht. Onbetwist een van de mooiste rooftop bars van Nederland. De bar is enkel open en bemand bij goede zomerse dagen maar neem gerust eens de trap naar boven voor een kijkje op het dak. Je zult hier geen spijt van krijgen.

rem eiland

Rem Eiland: Van zendplatform tot restaurant

Het zendplatform fungeerde eerst als zendlocatie voor TV Noordzee waarmee het vermaak en beleving in de huiskamers bracht. Nadat het platform niet meer in gebruik was werd het verkocht. De nieuwe eigenaren besloten om REM Eiland zijn vermakelijke functie terug te geven. Het eiland werd naar wal gehaald, waar het gebouw volledig is gerenoveerd. Met behoud van de originele elementen is het REM Eiland vervolgens geplaatst in de Houthavens van Amsterdam.

Zodra je voet binnen REM Eiland zet voel je de geschiedenis. Als je in het restaurant dineert zit je namelijk op het oude helikopterdek. Ook de oude zend apparatuur is bewaard gebleven en maken tegenwoordig deel uit van het stoere interieur. Het personeel staat te popelen om je te mogen ontvangen op het moderne REM Eiland.

De keuken is dagelijks geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur voor de lunch. Van 17.30 uur tot 22.00 uur serveren wij diner. De borrelkaart geldt de gehele dag.

Soms vindt er een besloten evenement plaats op het REM Eiland. Daarom wordt aangeraden om te reserveren. Zo wordt mogelijke teleurstelling bij aankomst voorkomen.

Details

Adres:
Haparandadam 45-2
1013 AK Amsterdam
Telefoon: +31 (0) 20 688 55 01
E-mail: info@remeiland.com

Menu:
Lunch
Diner
Wijn

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
De keuken is dagelijks geopend vanaf 12:00 voor de lunch en vanaf 17:30 wordt het diner geserveerd. Koffie en gerechten van de borrelkaart wordt de hele dag geserveerd.

Website:
http://www.remeiland.com/

Twitter:
https://twitter.com/rem_eiland

Facebook:
https://www.facebook.com/remeilandrestaurant/

Instagram:

Bekijk ook:
Het IJ

Bewaren

Tags: , , , , , , , ,