stadsstranden_banner

Sea Palace (Amsterdam)

stadsstranden

Sinds 1984 is Sea Palace, met haar karakteristieke Chinese architectuur, een vertrouwd beeld in het hart van Amsterdam. Geniet in de Chinees keizerlijke ambiance van authentieke gerechten. De  specialiteiten zijn de Kantonese keuken en dimsum, maar de Peking eend en Chinese fondue trekt ook menig bezoekers. Maar Sea Palace serveert ook gerechten uit andere streken zoals Sichuan. Sea Palace besteedt veel zorg aan de kwaliteit van de gerechten en de selectie van de ingrediënten en leveranciers. Dedim sum wordt elke dag ambachtelijk bereid door de dim sum chef.

Restaurant

Het restaurant Sea Palace is gemaakt in de vorm van een Pagode en drijft op het IJ in Amsterdam bij Oosterdok. Het bestaat uit 3 verdiepingen. De begane grond bevat een open bar en het a la carte restaurant. Op aanvraag kan de gehele eerste verdieping worden gereserveerd voor evenementen of bruiloften. De bovenste etage bestaat uit twee besloten ruimtes, die geschikt zijn voor VIP-arrangementen, vergaderingen en familiefeestjes. De grote kamer heeft een capaciteit van 90 personen met toegang tot het dakterras. Verder beschikt deze kamer over een LCD scherm en computer zodat deze ruimte voor presentaties kan worden gebruikt. De kleine ruimte biedt plaats aan max. 13 personen.

sea palace interieur

Speciale gelegenheden

Sea Palace is al jaren specialist in het verzorgen van authentieke Chinese banketten. Er zijn speciale menu’s samengesteld met exclusieve, Chinese gerechten. Naast Chinese banketten kan men natuurlijk ook een prachtig buffet samenstellen voor een receptie.

Het is ook mogelijk om uw huwelijksceremonie bij Sea Palace te houden. Restaurant Sea Palace is een door de gemeente Amsterdam erkende trouwlocatie.

sea palace

Dim Sum

Sea Palace is gespecialiseerd in Dim Sum.
Dim Sum betekent ‘het raken van je hart’. Dim sum staat voor kleine gerechtjes die je in vervoering brengen. Deze culinaire kunstwerkjes worden traditioneel geserveerd in combinatie met een heerlijke geurende thee.

sea palace dim sum
Dit gebruik is ontstaan in de provincie Canton en wordt Yam Cha (letterlijk ‘thee drinken’) genoemd.
Vermoeide en hongerige reizigers langs de beroemde Zijderoute namen hun toevlucht in de diverse theehuizen om uit te rusten. Naast een lekker kopje thee wilden ze ook iets lekkers om hun magen te vullen. Zo ontstond de gewoonte om bij de thee allerlei kleine gerechten te serveren.
De traditionele Chinese eetgewoonte is om met zijn allen de geserveerde gerechten te delen, ook wel shared dining genoemd. Gerechten worden gedeeld en genuttigd zodra ze worden geserveerd.
Wij nodigen u uit om alle smaken te ontdekken en te genieten van een heerlijke reis door de dim sum keuken. –

Ligging Sea Palace

Sea Palace ligt vlak bij Amsterdam Centraal Station op slechts 5 minuten lopen. Sea Palace is goed bereikbaar met het openbaar vervoer als met de auto. De parkeergarage Parking Centrum Oosterdok ligt tegenover Sea Palace. Hier kunt u parkeren in het centrum van Amsterdam voor EUR 1,- per 12 min (voor de eerste 5 uur). Vanaf het 5e uur tot 24ste uur parkeert u voor EUR 13,-! Kijk voor de meest actuele parkeerinformatie op de website.

Details

Adres:
Oosterdokskade 8
1011 AE Amsterdam
Tel: +31 (0)20 62 64 777
E-mail: info@seapalace.nl

Menu:
A la Carte
Dim Sum
Wijn

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
12.00 – 00.00 uur

Website:
http://www.seapalace.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/Sea.Palace.restaurant/

Instagram:
https://www.instagram.com/seapalace/

Bekijk ook:
Asian

Tags: , , , , , , , , , , , , ,