stadsstranden_banner

Stadsstrand Veenendaal

stadsstranden

Met het stadsstrand zorgt Veenendaal met de aanleg van een tijdelijk strandpark voor meer stedelijke beleving in het centrum. De aanleg van het stadsstrand is in Veenendaal al jaren een zomerse traditie.

Vanaf 2019 wordt het stadsstrand door nieuwe initiatiefnemers georganiseerd, waar het voorheen stadsstrand Landjepik heette heet het nu eenvoudigweg stadsstrand Veenendaal.

De gemeente is blij met de plannen: “Een initiatief uit de samenleving dat zo’n mooie toevoeging betekent voor ons centrum; daar dragen wij ook als college graag aan bij!”
Gemeente Veenendaal draagt eenmalig 25.000 euro bij aan de realisatie van het strandpark.

Van en voor Veenendaal

Het is de bedoeling om het strandpark voor meerdere functies in te zetten. Naast een rust- en recreatiepunt in het centrum is het een speelplaats voor kinderen. Verenigingen en instellingen kunnen van de locatie gebruik maken voor repetities en uitvoeringen.
Er wordt overlegd over een beperkte horeca voorziening en er kunnen evenementen worden georganiseerd.

Stadsstrand veenendaal

Men is er in geslaagd om Veenendaalse bedrijven en instellingen bij elkaar te brengen om dit idee daadwerkelijk te realiseren. Verschillende Veenendaalse bedrijven zijn bereid gevonden om tegen kostprijs de tijdelijke inrichting te realiseren. Daarnaast willen betrokken ondernemers zorgen voor de organisatie van diverse activiteiten op de locatie.

Stadsstrand Veenendaal

Stadsstrand Veenendaal heeft haar oog laten vallen op de locatie van bouwproject 10 in Brouwerspoort (voormalige Rabobank-locatie). Deze locatie is in ieder geval dit jaar nog beschikbaar en geeft invulling aan een positieve impuls voor het hele centrum.


Door de wijze van aanleg en inrichting met tijdelijke materialen is het strandpark op termijn verplaatsbaar naar een andere locatie.Het is een initiatief van enkele Veenendaalse ondernemers om structureel kwaliteit en beleving toe te voegen aan de leefomgeving.

Details

Adres:
Thoomesplein
Veenendaal

Menu:

Seizoen:
mei – oktober

Openingstijden:
10.00-

Website:

Twitter:

Facebook:
https://m.facebook.com/stadsstrandveenendaal/

Instagram:
https://www.instagram.com/stadsstrandveenendaal/

Bekijk ook:
Utrecht

Tags: , , ,