stadsstranden_banner

Tiger Mama (Utrecht)

stadsstranden

Bij restaurant Tiger Mama in het centrum van Utrecht hebben ze een uniek concept. Ze serveren elke 6 weken een wisselend 10-gangen diner voor €27,50 per persoon. Deze 10-gangen bestaan uit gevarieerde en wisselende vis, vlees en vegetarische gerechten uit Azië. Tiger Mama is gevestigd in het voormalige restaurant Opium aan de Voorstraat in Utrecht. Dezelfde eigenaren vonden het tijd om een nieuw concept te beginnen na elf jaar.

Eigenaar Jorn Speijer: ‘We wilden een heel nieuw concept beginnen waarbij de beleving een grote rol speelt. Iedereen kan binnenlopen, lekker aan de bar zitten en genieten van een cocktail. Het is niet perse alleen om te eten.’

Tiger Mama staat geheel in het teken van de Aziatische keuken en is de plek voor sushi en dim sum, maar ook een 10-gangen menu met (fusion) gerechten uit de Oosterse keukens. Niet alleen Japan, maar ook Thais, Chinees dus ook voor een snelle maar gezonde hap ben je bij Tiger Mama aan het juist adres.

tiger mama

Interieur Tiger Mama

Jade groen voert de boventoon bij Tiger Mama. Je kunt gaan zitten in een van de comfortabele fluwelen stoelen of aan een lange bank. De groene inrichting geeft rust en een goede balans ten opzichte van de het drukke Utrecht dat buiten Tiger Mama ligt. Je waant je direct in een Oosterse Oase.

Urban Kitchen

Bij de Urban Kitchen vind je een meer industriele inrichting met neon verlichting in de stijl van Tiger Mama: tijgers en pinups aan de wand. De keuken is open en biedt een blik aan wat er allemaal aan lekkers wordt klaar gemaakt.

tiger mama urban kitchen

Sushi Kelder

In der kelder is een hele andere wereld te vinden. In Japanse stijl is een minimalistische inrichting te vinden met houten meunels en futon zitbankjes. De sushi chef maakt hier direct voor je zijn eigen creaties. De sushi wordt vers voor je ogen bereid.

tiger mama sushi kelder

Food & Drinks

Er worden bij het 10 gangen menu kleine, street-food achtige gerechtjes geserveerd. De gangen bestaan uit gerechten uit heel Azie en gaan van koude gerechtjes naar warme om af te sluiten met desserts. Bijvoorbeeld een pokébowl met geschroeide tonijn, een ramenburger (een burger op een bedje van ramen in plaats van een broodje) en als dessert kokospudding met pitahaja. De menu’s veranderen echter elke zes weken zodat de steeds weer op culinair avontuur gaat.

tiger mama dim sum

Ook de cocktails hebben een Aziatische twist. Zo bevat de Tiger Mama Martini passievrucht en limoen, bestaat de Dark & Stormy uit donkere rum met limoen, angostura bitters en ginger beer en proef je in de Thai Mojito. Er is ook Tiger Beer dat speciaal

Details

Adres:
Voorstraat 80
3512 AT Utrecht
info@tigermama.nl
030-2315515

Route:
Via de Biltstraat ligt in het verlengde de Voorstraat

Parkeren:
Betaald parkeren voor de deur maar vaak is dit bezet aan de Voorstraat.
Het beste kun je betaald parkeren (via Parkmobile) in een van de zijstraten van de Biltstraat.
Eventueel kan geparkeerd worden in Parkeergarage La Vie bij de Bijenkorf. Deze is 24 uur geopend. Tarief is wel 24 minuten of een gedeelte hiervan, € 2,00.

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
zo t/m wo 17:00–00:00
do t/m za 17:00–01:00

Website:
http://tigermama.nl/

Twitter:

Facebook:
https://www.facebook.com/Tigermamautrecht/

Instagram:
https://www.instagram.com/tigermamautrecht/

Bekijk ook:
Utrecht

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,