stadsstranden_banner

Yagua Skybar (gesloten) nu Nul77

stadsstranden

Yagua Skybar is nu Nul77 Skybar

Yagua Skybar was een skybar in Venlo met uitzicht over de Maas in de voormalige Nedinsco toren. In deze trendy loungebar, op de hoogste verdieping van de Nedinscotoren, kon je terecht voor lunch, diner en spetterende feesten en events.
De industriĆ«le ‘Nedinsco look’ van de toren gecombineerd met de warme, sfeervolle inrichting van de loungebar tekenen voor een hippe, chique ambiance waar je je snel thuis voelt. Met een mooi uitzicht over Venlo en de Maas en lekker eten en drinken is de Yagua Skybar een mooie plek om te relaxen.

Interieur

De Yagua Skybar was stijlvol en met klasse ingericht. Je kon lekker loungen op de comfortabele banken, zitjes en als het weer het toeliet op het spectaculaire dakterras. In 2013 is het pand, na een jarenlange renovatie, klaar voor de toekomst. Bij binnenkomst maakte je direct kennis met het roemruchte verleden van de Nedinsco. In een ‘mini museumpje’ vindt u een unieke Carl Zeiss collectie van microscopen. lenzen en meetapparatuur.

yagua skybar

Restaurant

In Yagua Skybar zwaaide Chef-kok Steven Gommans de scepter. De keuken kenmerkte zich door moderne en verfijnde gerechten die dagelijks met veel passie werden bereid. Een bijzonder gerecht om te proberen was de Oester met Appel, Selderij, Kaffir en zeegroenten.

yagua skybar

Night Life bij Yagua Skybar

Yagua Skybar organiseerde onder de noemer ‘Cloud 9 party’s’ de meest uiteenlopende feesten en events. Live muziek, DJ’s of andere gastoptredens maakten van een feestje een spetterende party. Een cocktail, wijn of biertje in de hand, coole muziek en …. het mooiste uitzicht van Venlo.>Historie

De Nederlandse Instrumenten Compagnie, waaruit de naam Nedinsco is ontstaan, werd in 1920 opgericht door Carl Zeiss. Het strenge Verdrag van Versailles, dat na WOI bepaalde dat Duitsland geen oorlogsmateriaal mocht maken, werd met een fabriek net over de grens, in Venlo, handig omzeilt. Want alhoewel de neutrale naam anders doet vermoeden werden in Nedinsco legermaterialen gemaakt zoals afstandsmeters, periscopen en seinlampen. In de jaren ’30 een modern bedrijf van wereldfaam en tijdens WOII door de Nazi’s ingezet voor millitaire spionage: een gebouw met een rijke en bewogen geschiedenis. De eenvoudige, rechtlijnige bouwstijl (Bauhaus) behorend tot de Nieuwe Zakelijkheid uit de jaren ’20, is kenmerkend voor het complex

Details

Adres:
Nedinscoplein 7c, 5912 AP Venlo (zesde etage)
De Yagua Skybar biedt voldoende parkeermogelijkheden. (overdag betaald).
De parkeerplaats is bereikbaar via de Molensingel, de ingang van de Yagua Skybar bevindt zich aan de andere zijde.
U moet om het gebouw heen lopen.

Menu:

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur geopend voor diner.
Zondag en maandag gesloten.
Door de week op reservering van 09.00 tot 15.00 uur
voor vergaderingen, presentaties en groepsreserveringen en lunch voor grotere gezelschappen.

Website:

Twitter:
https://twitter.com/skybarvenlo

Facebook:

Instagram:

Bekijk ook:
Rooftops

Tags: , , , , ,