stadsstranden_banner

De Ceuvel (Amsterdam)

stadsstranden

De Ceuvel is een café en loungeplek in Amsterdam. Je kunt er relaxen op de veranda, in de hangmat en op de mooie scheepshelling aan het water. Dat alles terwijl je geniet van het heerlijkste eten en drinken. Maar er is meer. De Ceuvel is namelijk een Café met een duurzame missie. Ga op avontuur bij De Ceuvel!

Duurzaam bij de Ceuvel

Café de Ceuvel wil graag een verschil maken in de wereld, en dat begint op je bord. Het wereldvoedselsysteem is de grootste oorzaak van klimaatverandering en een scala aan andere sociale problemen. De Ceuvel is daarom op zoek naar wat écht goed eten en drinken is. Dat gaat verder dan een labeltje waar ‘biologisch’ op staat. We werken samen met een hele reeks aan initiatieven die ervoor zorgen dat ieder bordje, biertje en drankje dat we op tafel zetten ervoor zorgt dat de wereld een beetje mooier wordt. Zo wordt er eigen frisdrank met de biologische siropen van Leslie Dronkers gemaakt, verbouwen ze eigen groentes bij Mijn Stadstuin in Amsterdam-West en worden de bitterballen gemaakt van paddestoelen die worden geteeld op de koffieresten van LaPlace.

de ceuvel

Het gebouw

Het gebouw is ontworpen door architect Wouter Valkenier. Hij heeft het hele gebouw gemaakt van ge-upcyclede materialen. Zo bestaat het Café uit 80 jaar oude meerpalen uit de haven van Amsterdam en het oude reddingsbrigade paviljoen van Scheveningen. Studio Valkenier ontwierp onder andere ook Hannekes Boom, BRET en de Stadstimmertuin.

de ceuvel

Speciale dagen bij de Ceuvel

Op maandagen hebben is er Foodtruck Monday, waarbij wekelijks een bevriende foodtruck uitnodigen die er vanaf 13:00 staat (t/m maandag 28 augustus)
Woensdag en Zondag is het Pizza Night! Vanaf 16.00 uur worden alleen Pizza’s & Snacks geserveerd en geldt het normale menu niet.

Boten

De Ceuvel is een Vereniging en alle huurders werken samen om de openbare ruimte te onderhouden en het zo mooi mogelijk te maken en te houden. De zeventien woonboten op het land bieden ruimte aan verschillende kunstenaars en creatieve of duurzame ondernemers. Sommige boten zijn gedeeld door verschillende bedrijven of ZZP’ers, andere boten worden gehuurd door slechts één bedrijf. Op sommige manieren lijkt het op een kantoorpand, behalve dat het totaal niet op een kantoorpand lijkt. Veel van de huidige huurders hebben geholpen om de Ceuvel te bouwen of hun eigen boot te verbouwen.

de ceuvel

Details

Adres:
Korte Papaverweg 2 t/m 6
1032 KB Amsterdam
info@deceuvel.nl

Menu:
Menukaart

Seizoen:
Hele jaar

Openingtijden:
11:00-0:00
Vrij & Za, 11:00 – 02:00

Website:
http://deceuvel.nl/

Twitter:
https://www.twitter.com/deceuvel

Facebook:
https://www.facebook.com/deceuvel/

Instagram:
https://www.instagram.com/cafedeceuvel/

Bekijk ook:
Duurzaam

Tags: , , , , , , , , ,