stadsstranden_banner

Mama Kelly (Den Haag / Amsterdam)

stadsstranden

Mama Kelly is een restaurant in Den Haag en Amsterdam waar je kunt genieten van een simpel maar heerlijk concept: Kip of Kreeft. Kom langs en ervaar MaMa Kelly. Ze vertellen geen ingewikkelde verhalen. Ze hebben geen ingewikkelde menukaart: Het is óf kip óf kreeft. Simple as that! Ok, natuurlijk hebben ze ook een paar heerlijke steaks op de kaart staan en serveren ze o.a. een heerlijke vegetarische risotto. En ja, het klopt inderdaad dat ze met een 2 meter lange houtskoolgrill werken en dat alle leveranciers puur op kwaliteit zijn gekozen en niet op prijs zijn geselecteerd… Maar voor de rest is Mama Kelly heel gewoon gebleven.

Kip of kreeft

Bij MaMa eet je dus of kip, of kreeft. Natuurlijk is er naast deze signature gerechten nog veel meer keuze, maar als je MaMa optimaal wilt ervaren, kies je voor de Franse boerenlandkip of een prachtige kreeft. Deze specialiteiten worden geserveerd op vier verschillende manieren. Van klassiek tot aan extra spicy. Bekijk de menukaart voor de verschillende opties.
Men krijgt nog dagelijks gasten over de vloer die kennis willen maken met het eten van kreeft. Of die zich afvragen hoe ze nu het beste kunnen genieten van zo’n hele kip uit de rotisserie. Daarom heeft Mama Kelly met de executive chef IJsbrant Willbrenninck een aantal filmpjes opgenomen waarin hij op geheel eigen wijze de do’s en don’ts uitlegt.

mama kelly

 

Mama Kelly Den Haag

MaMa Kelly heeft zich in Den Haag gevestigd in het voormalige ketelhuis van de Caballerofabriek. Misschien roept Caballero bij sommige mensen herinneringen op: Het sigarettenmerk waarvan de non-filter sigaretten in een bruin pakje zaten met daarop een afbeelding van een caballero (een Mexicaanse cowboy), gezeten op een paard. Die sigaretten werden dus gemaakt in Den Haag. De basis van deze vestiging van de sigarettenfabriek ‘Ed Laurens’ lag in Alexandrië, Egypte. Daar begon in 1887 Edouard Laurens een sigarettenhandel die hij spoedig tot sigarettenfabriek transformeerde.

mama kelly
Het Ketelhuis staat los van de Caballerofabriek en in deze indrukwekkende ruimte werd de fabriek aangestuurd. Veel oude ketels zijn bewaard gebleven en deze zijn zichtbaar gehouden in het restaurant.

Terras

Maar in het voorjaar en de zomer is het minstens zo goed toeven op het imposante terras aan het water.

mama kelly
Waar je dus niet alleen ook weer heel easy voor de deur kunt parkeren, maar ook ontzettend handig met je boot kunt aanleggen. Lunchen, borrelen of op de mooiste dagen van het jaar tot laat in de avond genieten van kip en kreeft op het zonovergoten terras: het kan allemaal.

Mama Kelly Amsterdam

In Amsterdam is de tweede Mama Kelly gevestigd. Na de succesvolle kip en kreeft pop-up tijdens de Horecava in 2015 wist MaMa al vrij zeker dat een eventuele volgende vestiging in de hoofdstad moest komen. De reacties tijdens en na het event waren overweldigend, en ook Amsterdam had Mama Kelly omarmd.

mama kelly

Geheel volgens het bekende motto van designer en co-owner Rein Rambaldo ‘slechte locaties bestaan niet’, is MaMa na een serieuze zoektocht uitgekomen bij het Olympisch Stadion. Een plek die in niets en tegelijkertijd misschien wel in alles lijkt op de Haagse Caballero Fabriek. Ook weer een historisch gebouw buiten het centrum. En wellicht ook weer een tikkeltje weinig voor de hand liggende plek.

Interieur-technisch slaat Mama Kelly Amsterdam een compleet andere weg in. Roze voert de boventoon in Mama Kelly Amsterdam. Van de stoelen en tafels tot de bar aan toe.Maar ondanks haar verschillende looks, behoudt ze altijd hetzelfde karakter. Dus kip en kreeft blijven de signature gerechten. En men houdt gastvrijheid torenhoog in het vaandel.

Details

Adres:

Mama Kelly Den Haag
Saturnusstraat 100
2516 AH DEN HAAG
070-217 05 46
info@mama-kelly.nl

Mama Kelly Amsterdam
Olympisch Stadion 35
1076 DE AMSTERDAM
020 – 225 26 84
amsterdam@mama-kelly.nl

Menu:
Lunch
Diner

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Ma-Vr 11:00 – 24:00
Za      11:00 – 01:00
Zo      11:00 – 24:00

Website:
https://www.mama-kelly.nl/

Twitter:
https://twitter.com/mamakelly_nl
Facebook:
https://www.facebook.com/mamakellydenhaag/

Instagram:

Bekijk ook:
Kreeft

Tags: , , , , , , , , , , ,