stadsstranden_banner

Ron Gastrobar (Amsterdam – Oudekerk a/d Amstel)

stadsstranden

Ron Gastrobar is een nieuw restaurantconcept van Michelin sterrenchef Ron Blaauw. Een nieuw concept zonder al te complexe gerechten en over gestylde borden. Puurder, zoals ook zijn favoriete restaurants koken.

Blaauw: ‘Ik wil af van het idee dat eten op topniveau samengaat met vijf of zes amuses, vier soorten brood, zeven gangen en een friandisetrolley. Ik ben mij ervan bewust dat ik daar zelf ook aan heb meegedaan, het is dus ook absoluut geen verwijt aan de collega’s, maar mijn gevoel is dat het merendeel van de gasten daar niet meer op zit te wachten en dat wij daarin de afgelopen jaren te ver zijn doorgeschoten.’

Betaalbare kwaliteit

In Ron Gastrobar ligt de nadruk volgens Blaauw op betaalbare kwaliteit. ‘De kwaliteit van de ingrediënten blijft hetzelfde. Dat geldt ook voor de service, alleen wordt die vlot en ongedwongen. Er komt een à-la-cartekaart met daarop 25 gerechtjes, die €15 per stuk kosten en waaruit de gast de hele avond kan kiezen. Allemaal topgerechten, maar met maximaal vier of vijf handelingen. Reserveren kan tot 19.30 uur, daarna is er vrije inloop.’

ron gastrobar

Ron Gastrobar

Waar het mee begon. En al gauw beloond met een michelinster. Een toegankelijk sterrenrestaurant, waar genieten voorop staat. Een glas wijn aan de bar, een zakelijke lunch of een culinaire uitspatting van een diner – alles kan, alles mag.

Adres:
Sophialaan 55 hs
1075 BP Amsterdam
Menu:
Menukaart

Ron Gastrobar Indonesia

Ontmoet onze chef, Agus Hermawan, geboren op Java. Agus leerde koken van zijn moeder en ging zo’n twintig jaar geleden in Nederland aan de slag in de Indonesische keuken. Nu is hij Chef bij Ron Gastrobar Indonesia en daarnaast is hij door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Daar zijn wij natuurlijk beretrots op. Kom genieten van de passie en liefde die Chef Agus in zijn gerechten laat terugkomen!

ron gastrobar
Adres:
Amstelzijde 51
1184 TZ
Amstelveen (Ouderkerk aan de Amstel) Gebruik Amstelveen voor navigatie
Menu:
Menukaart

Ron Gastrobar Oriental

De inspiratie van Ron Gastrobar Oriental komt uit de Aziatische keuken met culinaire invloeden van over de hele wereld. Probeer de pekingeend en waan je in Beijing.

ron gastrobar

Adres:
Kerkstraat 23
1017 GA Amsterdam

Menu:
Menukaart

Ron Gastrobar Paris

In deze Franse Bistro doet men het net even anders dan bij de andere Gastrobars. De gerechten worden allemaal op klassiek Franse wijze geserveerd: authentiek, puur en smaakvol. Daarnaast spelen regels geen rol: een royale lunch met Franse specials, verse oesters en champagne aan de bar, of een culinaire uitspatting met de traditionele Franse klassiekers van het driegangenmenu – tout est possible. Onlangs beloond met een Bib Gourmand door Michelin.
ron gastrobar paris

Adres:
Kleine-Gartmanplantsoen 11a
1017 RP Amsterdam
Menu:
Menukaart

Ron Blaauw

Blaauw begon zijn carrière in restaurant Petit Nord in Hoorn. ‘Mijn vader regelde die stage. Een zaak met drie sterren, zei hij….dat bleken ANWB Sterren te zijn.’ Daarna vervolgde Blaauw zijn carrière in La Ciboulette in De Beemster en aansluitend bij De Kersentuin onder Joop Braakhekke. ‘Joop Braakhekke heeft me gevormd. In De Kersentuin kwam van alles: topartiesten en – criminelen’, zegt hij met een knipoog. Na wat omzwervingen begint hij in ‘99 voor zichzelf met restaurant Ron Blaauw.

Details

Adres:
Zie locaties

Menu:
Zie locaties

Seizoen:
Hele jaar open

Openingstijden:
Zie websites

Website:
http://www.rongastrobar.nl/

Twitter:
https://twitter.com/RONgastrobar/

Facebook:
https://nl-nl.facebook.com/RONgastrobar/

Instagram:
https://www.instagram.com/RONgastrobar/

Bekijk ook:
Restaurants in Amsterdam

Tags: , , , , , , , , , , , , ,