stadsstranden_banner

A’DAM Toren (Amsterdam)

stadsstranden

De A’DAM Toren is een beleving op zich in Amsterdam. In de A’DAM Toren, 21 verdiepingen hoog aan het IJ, zijn 22 bedrijven, een hotel, restaurants en een nachtclub gevestigd. Hans Brouwer van Massive Music is een van de drie eigenaren van de voormalige Shell-toren aan het Amsterdamse IJ, pal naast filminstituut EYE, de andere twee zijn ex-ID&T-baas Duncan Stutterheim en diens oude vriend en zakenpartner Sander Groet. De drie investeerders wonnen de pitch van een hele rits hoteleigenaren en mochten er een cultuurtoren van maken. Er openen continu nieuwe venues in A’DAM toren sinds de heropening in 2016. Stadsstranden geeft een overzicht van de bovenste verdieping naar beneden:

A’dam Lookout – 360° Lookout + Over the Edge swing (21e verdieping)

A’dam Lookout is een observatiedak met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. Je ziet het historische centrum van de stad, de levendige haven, het unieke Nederlandse polderlandschap en u ziet de beroemde grachten die behoren tot de UNESCO wereld heritage lijst. Als aanvulling op de ervaring is een hyperactieve interactieve tentoonstelling over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam. A’DAM LOOKOUT bevindt zich bovenop de A’DAM-toren in Amsterdam Noord.adam toren

‘Over the Edge’ is Europa’s hoogste schommel op het Skydeck. Daredevils en sensatiezoekers kunnen 100 meter boven de grond schommelen, heen en weer over de rand van de toren met Amsterdam onder hun voeten. Geniet van het ongeëvenaarde uitzicht over onze hoofdstad, terwijl de adrenaline door je lichaam stroomt.

Ma’dam (20e en 21 verdieping)

Madam is de panorama bar en restaurant aan de top van de A’DAM Toren. Overdag is dit mooie gedeelte van de toren onderdeel van de Lookout-ervaring – maar bij zonsondergang, gaat de muziek aan en transformeert het in de hoogste skybar van Amsterdam. Bij Madam kunnen gasten genieten van onvergetelijke cocktails, fijne bierbrouwsels – en natuurlijk een prachtig uitzicht op Amsterdam op de 20e verdieping. MadaM is de enige bar in de stad waar ok is om eindeloos uit het raam te staren.

adam toren madam

Menu:
Menukaart

Moon (19e verdieping)

Moon is het draaiende restaurant gelegen op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Moon biedt een unieke fine dining experience met een spectaculair 360˚ panorama over Amsterdam.

Signature chef Jaimie van Heije en chef de cuisine Tommy den Hartog specialiseren zich in klassieke gerechten met een moderne twist. Met gebruik van zorgvuldig geselecteerde seizoensproducten en lokale ingrediënten, geven ze alle gerechten een eigen draai. Moon is het roterende restaurant waar alles draait om eten en dineren als beleving.

adam toren moon

Menu:
Menukaart

A’dam & Co (18e verdieping)

A’DAM & Co. Is de privéclub op de 18e verdieping van de A’DAM Toren. De club heeft een fraaie en rustige omgeving, en een spectaculair dakterras met een ongeëvenaard 360° uitzicht op Amsterdam. Het zijn echter de leden van de club die A’DAM & Co definiëren en vormen.

A’DAM & Co. Is een gemeenschap van nieuwsgierige en vernuftige gedachten uit Amsterdam en daarbuiten. Een sociale club voor nieuwsgierige mensen in de creatieve velden. Degenen met grote ideeën, die een stimulerende en ontspannende omgeving waarderen. Links-hersenhelften & rechter-hersenhelften met een passie voor samenwerking. Of het nu gaat om zaken en plezier, dubstep & klassiek,sneakers en pakken. Alles behalve whisky en ijs.

adam toren adam co

In tegenstelling tot andere clubconcepten, worden alle leden van A’DAM & Co aangemoedigd om bij te dragen aan de programmering en een belangrijk ingrediënt te worden in een cocktail van inspiratie, leren & plezier en nog veel meer.

The Loft (16e en 17e verdieping)

De Loft is de naam van het luxe penthouse op de 16e en 17e verdieping van de A’DAM Toren die gehuurd kan worden. De tweepersoonskamer is luchtig, huiselijk en uitnodigend met ramen van vloer tot plafond, met een uitgebreid uitzicht op de stad.

Het eigentijdse ontwerp van de Loft zorgt voor volledige veelzijdigheid. Aan de ene kant is het ideaal voor het hosten van bedrijfs- of privé events(voor maximaal 225 gasten) en anderzijds is het het perfecte privé-heiligdom. Compleet met een open keuken en twee luxe gemeubileerde slaapkamers. De Loft is perfect voor A celebrities en hun ego’s.

adam toren loft

 

Bedrijven (8e t/m 16e verdieping)

Op de 8e t/m de 16e verdieping zijn bedrijven gevestigd, veelal uit de muziekindustrie. ID&T, Massive Music, Sony en Gibson onder andere

Sir Adam Hotel (1e t/m 7e verdieping)

Sir Adam is het hotel met werk en leefruimten dat is gevestigd op de 1e t/m de 7e verdieping van de A’Dam Toren.

De kamers zijn voorzien van alle denkbare gemakken, van een Bluetooth Crosley platenspeler tot een minibar die gevuld is met alle persoonlijke favorieten van Sir Adam. In elke kamer bevindt zich een collectie van zorgvuldig uitgezochte werken van lokale kunstenaars, op maat gemaakte meubels en verlichting.

adam toren sir adam

Het Hotel is ontworpen door ICRAVE, de internationaal gerenommeerde designstudio gevestigd in New York. Ze hebben ervoor gekozen om de ruwe betonpilaren en het plafond onaangetast te laten. Hierdoor komt de originele staat van de monumentale toren optimaal tot zijn recht. In de grote raampartijen, die van de vloer tot het plafond lopen, wordt door middel van zwevende bureaus en banken een verlengstuk van buiten naar binnen gecreëerd.

Beergarden (1e verdieping)

Op het dak van The Living Lobby bevindt zich de Beer Garden met op dezelfde hoogte meeting rooms en private event area. Beer Garden is onderdeel van het Sir Adam hotel.

The Butcher Social Club (Begane grond)

The Butcher Social Club is een restaurant/lounge van The Entourage Groep dat ook verantwoordelijk is voor Momo en Mr. Porter. Het concept verenigt mensen als een makkelijke koffieplek, een zakencentrum, een informeel restaurant en een bar en na een feestdag met live DJ-muziek. Een stedelijke lounge versmolten met een beroemde hamburgerbar en een old school videogamehal. Met voetbaltafels, tafeltennistafels, pooltafels en flipperkasten. Voor het avondeten, na het avondeten, pre-clubbing, of wanneer nachtelijke verlangens kick in. Omdat de BUTCHER Social Club nooit stopt.

adam toren butcher

DE BUTCHER Social Club wordt de thuisbasis van muziek. De 360-graden bar hebben 5 DJ’s per week.

Menu:
Menukaart

Shelter (Kelder)

Tenslotte bevindt zich  in de kelder van de A’Dam Toren, Shelter: een Amsterdamse broedplaats voor kwaliteits dancemuziek.
Gebouwd rond het idee om een huis thuis te maken voor veteraanclubbers en enthousiaste nieuwkomers, biedt Shelter Amsterdam diverse clubbing expercience in de Nederlandse hoofdstad – met design, experience en geluidskwaliteit in gedachten.

Naast de muzikale hoekstenen van House en Techno, is Shelter’s programmering gebaseerd op de trendy sounds uit de voorhoede van dancemuziek.

a'dam toren overview

Geschiedenis A’DAM Toren

De A’DAM Toren is een bijna honderd meter hoge toren aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord.De toren is in 1966 ontworpen door de Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw was bij veel Amsterdammers dan ook beter bekend als “Shell-toren”. In 2016 is de toren na een renovatie van twee jaar hernoemd tot A’DAM Toren.

Details

Adres:
Overhoeksplein 1,
1031 KS Amsterdam

Menu:
Zie venues

Seizoen:
Hele jaar

Openingstijden:
Varierend (10:00 – )

Website:
http://adamtoren.nl/

Twitter:
https://twitter.com/adam_toren

Facebook:
https://www.facebook.com/adamtoren2016/

Instagram:
https://www.instagram.com/adam_toren/

Bekijk ook:
Het IJ
Rooftops

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,